Zināšanu ekonomika

Kaut arī šis pētījums apelē, ka piedalās zināšanu ekonomikas jautājumu risināšanā, taču tas faktiski nerisina uz zināšanām balstītas sabiedrības problēmu, bet tikai nodarbinātības problēmu.
Bet vai uz zināšanām balstītu sabiedrību mēs iegūsim, paceļot izglītības līmeni tiem, kam vispār nav izglītības un padarīsim viņus labāk piemērotus darba tirgum?

Menedžmenta teorijā viens no stūrakmeņiem zināšanās balstītu kompāniju attīstībai ir pieredzes apmaiņas pasākumi starp dažādiem darbiniekiem, sistēmu izveide, kas uzkrāj, sistematizē un atvieglo iegūto zināšanu pārraidi starp cilvēkiem un starp laikiem.

Protams, vajag strādāt, lai ¾ iedzīvotāju nebūtu bez izglītības un spētu atrast sev darbu, taču manuprāt, ka zināšanu, ko varētu izmantot mums ir gana, taču mēs nemākam tās izmantot. Bet to iemācīt nav jēgas tiem, kas nevēlas iegūt pamatizglītību. Tas ir jāmāca tiem, kam ir vismaz profesionālā vidējā izglītība. Kad tie iemācīsies, kā pielietot daudzās zināšanas, kas ir pieejamas, tad tiem pirmajiem atliks tikai izpildīt.

Pētījuma rezultāti rādīja, ka tie ir tieši darba devēji, kas sūta darbiniekus mācīties, ne tik daudz paši cilvēki. Tas ir vēl viens pierādījums, ka nav jāstrādā ar izpildītājiem, bet ar vadītājiem zināšanu sabiedrības celšanā.

3 komentāri:

Sol & Ed teica...

par kādu pētījumu tiek runāts? nudien interesētu.

Asnate teica...

iepriekšējā ierakstā ir norāde. Man te vesels bloks ar ierakstiem par šo pētījumu.
te vēlvienreiz links:
http://www.politika.lv/index.php?id=10145
priecāšos, ja padalīsies arī savās pārdomās par to!

dupon teica...

Sveiki,
Vai meklējat likumīgu aizdevumu?
Vai jūsu bankas jums ir atteikušas?
Viena vai otra iemesla dēļ jums ir vajadzīga nauda.
Jūs esat sirsnīgs un godīgs
Jums ir nepieciešams kredīts, lai nomaksātu parādus, rēķinus vai
īstenot projektu?
Jums vienmēr ir iespēja.
Vēl satraucošāk ir tas, ka mēs piedāvājam aizdevumus no €5000,
ātri un uzticami, ar gada procentu likmi 3%. Mēs esam
uzticams
Ja jūs interesē, nevilcinieties sazināties ar mums tieši.
pasts: marcdupon18@gmail.com